2 apr. 2013

Madeleines ögonstenar - lärorika berättelser om Guds ingripanden i djurens liv

Boken "Madeleines ögonstenar" av M Wallgren

Av Peter: 


Madeleine har utkommit med en ny bok Madeleines ögonstenar, som bryter av tidigare utgivning genom att handla om djur.

En intressant bok skulle jag vilja säga, som bland annat ger djurvänner svar på frågan om man får ta med sig sin kelgris till himlen. Ifall man nu själv kommer in, förstås.

Jag tycker att boken uppenbarar sidor av Guds väsen som gått de flesta förbi. Men dessutom är den engagerande att läsa, ibland rolig och ibland sorglig, men aldrig utan hopp. Madeleine berättar om episoder med sina djur alltifrån sin barndom till dags dato. Också några vänner har bidragit till bokens innehåll, bl a Barbro Erling, som är en känd förkunnare och djurvän.

Det är verkligen intressant att se hur Guds omsorg gäller även djuren, där flera under finns bevittnade i berättelserna. Har man kärlek till någon, djur eller människa, så finns tydligen alltid möjligheten att få se Guds ingripande genom tillitsfull bön.

Det skulle vara roligt att få kommentarer från läsare här på bloggen.


Peter Wallgren

2 kommentarer:

  1. Jag köpte boken till en god vän som är kristen och som nyligen fått avliva sin hund och saknar den enormt. Jag hade aldrig så mycket som bläddrat i boken och visste inte att den så omsorgsfullt och allvarligt tar upp frågan om djurs eventuella eviga liv. Min vän tyckte att boken var underbar. Själv köpte jag den med tanke på mina barn som älskar djur och tänkte att den kanske kunde användas som en andaktsbok vid läggdags. Det går utmärkt! Jag får naturligtvis ändra en del uttryck för att få till ett lättare språk (barnen är 6 och 10 år), men annars är det inga problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marie för din positiva kommentar! Vad roligt att även dina barn kan ta del av berättelserna!

      Radera